This online shop is using cookies to give you the best shopping expierience. Thereby for example the session information or language setting are stored on your computer. Without cookies the range of the online shop's functionality is limited. If you do not agree, please click here.

Tietosuojakäytäntö

§ 1 Tietoa henkilötietojen keräämisestä

(1) Seuraavassa kerromme henkilötietojen keräämisestä verkkosivustomme kautta. Henkilötietoja ovat kaikki sinuun henkilökohtaisesti liittyvät tiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoitteet, verkossa käyttäytyminen.

(2) Vastaava henkilö EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) 4 artiklan kohdan 7 mukaan on Schäfer + Peters GmbH, Zeilbaumweg 32, 74613 Öhringen, Saksa, s-posti: info@schaefer-peters.com, Katso julkaisutietomme. Tietosuojavaltuutettuumme saat yhteyden osoitteella datenschutz@schaefer-peters.com tai postiosoitteellamme lisäämällä merkinnän ”tietosuojavaltuutettu”.

(3) Ottaessasi meihin yhteyttä joko sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella tallennamme meille antamasi tiedot (sähköpostiosoitteesi, tarvittaessa nimesi ja puhelinnumerosi), jotta voimme vastata kyselyysi (oikeusperusta on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta, ja jos kyseessä on sopimuksen solmiminen, lisäksi GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen b alakohta). Poistamme tässä yhteydessä saamamme tiedot, kun tallennettuja tietoja ei enää tarvita tai rajoitamme niiden käsittelyä lakisääteisten säilytysvelvollisuuksien takia.

(4) Jos käytämme valtuuttamiamme palveluntarjoajia yksittäisissä toiminnoissa tai haluamme käyttää tietojasi mainostarkoituksiin, ilmoitamme yksityiskohtaisesti kyseisistä toiminnoista. Tällöin annamme myös määritetyt kriteerit säilytysajaksi.

§ 2 Sinun oikeutesi

1) Sinulla on seuraavat henkilötietojasi koskevat oikeudet:

  • pääsyoikeus tietoihin,
  • oikeus tietojesi oikaisuun ja poistamiseen,
  • oikeus rajoittaa tietojesi käsittelyä,
  • oikeus vastustaa käsittelyä,
  • oikeus siirtää tietosi.

(2) Sinulla on lisäksi oikeus tehdä kantelu henkilötietojesi käsittelystä tietosuojavalvontaviranomaisille.

§ 3 Henkilötietojen kerääminen verkkosivustollamme vierailusi aikana

(1) Käyttäessäsi verkkosivustoamme pelkästään informatiivisesti, toisin sanoen kirjautumatta tai antamatta meille mitään lisätietoja, keräämme vain ne henkilötiedot, jotka selaimesi lähettää palvelimellemme. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme seuraavat tiedot, jotka ovat meille teknisesti välttämättömiä näyttääksemme verkkosivustomme sinulle ja varmistaaksemme sen vakauden ja turvallisuuden (oikeusperusta on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta):

  • IP-osoite
  • käynnin päivämäärä ja kellonaika
  • aikavyöhykkeen ero Greenwichin keskimääräiseen aikaan (GMT)
  • pyynnön sisältö (konkreettinen sivu)
  • hakutila / HTTP-tilakoodi
  • kulloinkin siirretty tietomäärä
  • verkkosivusto, jolta tiedustelu tuli
  • selain
  • käyttöjärjestelmä ja sen rajapinta
  • selainohjelmiston kieli ja versio.

(2) Edellä mainittujen tietojen lisäksi tallennamme tietokoneeseesi verkkosivustollamme olevia evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi tallentaa kiintolevyllesi, ja joiden kautta evästeet asettanut taho (tässä me) saa tiettyjä tietoja. Evästeet eivät voi suorittaa ohjelmia tai lähettää viruksia tietokoneeseesi. Niiden tarkoituksena on tehdä verkkosivustolla vierailusta käyttäjäystävällisempi ja tehokkaampi.

(3) Evästeiden käyttäminen:

Tällä verkkosivustolla käytetään vain seuraavassa kuvattuja evästeitä, joiden laajuus ja toimintatapa selitetään seuraavassa:

  • Väliaikaiset evästeet (tyyppi b)
  • Pysyvät evästeet (tyyppi c).

Väliaikaiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Niihin kuuluvat erityisesti istuntoevästeet. Ne tallentavat niin kutsutun istuntotunnuksen, jonka avulla selaimesi eri kyselyt voidaan yhdistää samaan istuntoon. Siten tietokoneesi tunnistetaan, kun palaat verkkosivustollemme. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määritetyn ajanjakson jälkeen. Ajanjakso voi olla erilainen eri evästeillä. Voit poistaa evästeet selaimesi suojausasetuksista milloin tahansa.

Voit määrittää selainasetuksesi toiveittesi mukaan ja estää esim. kolmansien osapuolten evästeet tai kaikki evästeet. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että silloin et ehkä voi käyttää kaikkia sivuston toimintoja.

Asetamme evästeitä, jotta voimme tunnistaa sinut seuraavalla vierailukerralla, mikäli olet luonut tilin sivustollemme. Muussa tapauksessa sinun on kirjauduttava uudelleen jokaisella vierailukerralla.

Selaimesi ei kerää käytettyjä Flash-evästeitä, vaan niitä varten on Flash-Plug-in-laajennus. Lisäksi käytämme HTML5-tallennuskohteita, jotka tallennetaan laitteeseesi. Nämä kohteet tallentavat vaaditut tiedot käyttämästäsi selaimesta riippumatta eikä niillä ole mitään automaattista kestoaikaa. Mikäli haluat estää Flash-evästeet, sinun on asennettava vastaava apuohjelma, esim. ”Better Privacy” Mozilla Firefox -selaimeen tai Adobe-Flash-Killer-Cookie Google Chrome -selaimeen. HTML5-tallennuskohteiden käytön voit estää asettamalla selaimesi yksityistilaan. Tämän lisäksi suosittelemme poistamaan evästeet ja selaushistorian säännöllisesti manuaalisesti.

(4) Google Analyticsin käyttö

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä, Google Inc.:n (”Google”) verkkoanalyysipalvelua. Google Analytics käyttää nk. ”evästeitä”, tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi, ja jotka mahdollistavat verkkosivun käyttösi analysoinnin. Evästeiden luoma tieto verkkosivustollamme suorittamistasi toimista siirretään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvalloissa ja tallennetaan sinne. Jos IP-anonymisointi aktivoidaan tällä verkkosivustolla, Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueella tai muiden Euroopan kauppa-alueen sopimuksen alaisten valtioiden alueella. IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin kokonaisuudessaan ja lyhennetään siellä vain poikkeustapauksissa. Google käyttää näitä tietoja tämän verkkosivuston tarjoajan puolesta analysoidakseen tämän verkkosivuston käyttöäsi, luodakseen sivuston toimintaa koskevia raportteja ja tarjotakseen muita sivuston ja Internetin käyttöön liittyviä palveluita verkkosivuston ylläpitäjälle.

Selaimeltasi Google Analyticsin puitteissa lähetettyä IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

Voit estää evästeiden tallentamisen niitä koskevilla selainasetuksillasi. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että jos haluat tehdä näin, et ehkä voi käyttää kaikkia tämän sivuston toimintoja täysin. Lisäksi voit estää evästeiden avulla kerättyjen verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käsittelyn Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan.

Voit estää tietojen keräämisen Google Analyticsin avulla myös napsauttamalla seuraavaa linkkiä. Tässä tapauksessa tietokoneeseesi asennetaan Opt-Out-eväste, joka estää tietojesi keräämisen seuraavilla verkkosivustolla käynneilläsi: Poista Google Analytics käytöstä

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä laajennuksella ”_anonymizeIp()”. IP-osoitteita käsitellään silloin vain lyhennettyinä tiettyyn henkilöön yhdistämisen mahdollisuuden poissulkemiseksi. Mikäli sinulta kerätyissä tiedoissa on henkilökohtaisia viittauksia, ne poistetaan ja henkilökohtaiset tiedot poistetaan siten välittömästi.

Käytämme Google Analyticsiä verkkosivustomme käytön analysointiin ja sen jatkuvaan parantamiseen. Saatujen tilastojen avulla voimme parantaa palveluamme ja tehdä sivustosta käyttäjille kiinnostavamman. Niissä poikkeustapauksissa, jolloin henkilötiedot siirretään Yhdysvaltoihin, Google on suojannut ne EU-US-yksityisyyssuojalla. Oikeusperusta Google Analycsin käytölle on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

Kolmannen osapuolen tiedot: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Faksi: +353 (1) 436 1001. Käyttöehdot, Tietosuojan yleiskatsaus, sekä tietosuojakäytäntö.

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä saadakseen laitteista riippumatonta analyysiä kävijävirroista käyttäjätunnuksen kautta. Voit poistaa käyttöäsi koskevan laitteista riippumattoman seurannan asiakastilisi kohdassa ”Omat tiedot”, ”Henkilökohtaiset tiedot”.

§ 4 Verkkosivustomme muut toiminnot ja palvelut

(1) Sivustomme informatiivisen käytön lisäksi tarjoamme erilaisia palveluita, joita voit käyttää kiinnostustesi mukaisesti. Niitä varten sinun on yleensä annettava lisää henkilötietoja, joita käytämme kyseisen palvelun tarjoamiseen. Näitä koskevat myös edellä mainitut tietojen käsittelyn periaatteet.

(2) Käytämme tietojesi käsittelyssä osittain ulkoisia palveluntarjoajia. Olemme valinneet palveluntarjoajat huolellisesti ja tehneet niiden kanssa sopimukset. Palveluntarjoajat ovat sitoutuneet ohjeisiimme ja tarkastamme ne säännöllisesti.

(3) Henkilöösi kohdistuvia tietoja voidaan antaa kolmansille osapuolille myös, kun tarjoamme toimintoja, kilpailuja, sopimuksia tai vastaavia palveluja yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tarkempaa tietoa tästä saat antaessasi henkilökohtaisia tietojasi tai tarjouksen kuvauksessa.

(4) Mikäli palveluntarjoajamme tai yhteistyökumppanimme sijaitsee Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, ilmoitamme sinulle sen seurauksista tarjouksen kuvauksessa.

§ 5 Verkkokauppojemme käyttö

(1) Voidaksesi tilata verkkokaupastamme meidän on luotava sinulle asiakastili. Se näyttää aikaisempien tilausten tiedot, mikä helpottaa tulevien tilausten tekemistä. Ota näissä asioissa yhteys asiakasvastaavaasi. Tilin luomisen aikana siirrämme aiempien tilausten käsittelyssä tallennettuja tietoja asiakastilillesi.

(2) Oikeusperusta tilaukseesi tarvitsemiemme tietojen käsittelyyn on GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen b alakohta. Voimme siirtää erityisesti maksutietosi omalle pankillemme. Kaikkien muiden tietojen, mukaan lukien käyttäjätilisi, poistamista voit pyytää meiltä milloin tahansa. Voit tehdä sen lähettämällä viestin niin sanotulle vastuuhenkilölle, oman asiakasvastaavasi kautta tai valitsemalla valintaruudun ”Poista asiakastili” kohdasta ”Oma tili“.

Voimme lisäksi käsitellä antamiasi tietoja ilmoittaaksemme sinulle muista mielenkiintoisista tuotteistamme tai lähettääksemme sinulle sähköpostitse teknisiä tietoja.

(3) Meillä on kaupallisten ja verotuksellisten säännösten takia velvollisuus säilyttää osoite-, maksu- ja tilaustietosi kymmenen vuoden ajan. Rajoitamme käsittelyä kuitenkin kahden vuoden jälkeen, toisin sanoen tietojasi säilytetään vain lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi, jollet nimenomaisesti ilmoita haluavasi niiden käsittelyn jatkamista.

(4) Tilausmenettely salataan TLS-tekniikalla, jotta estetään kolmansien osapuolten luvaton pääsy henkilötietoihin ja erityisesti taloudellisiin tietoihin.

(5) Huomautamme sinulle, että käyttäessäsi asiakastiliä arvioimme käyttäytymisestäsi laittoman käytön merkkejä. Arviointiin käytämme § 3 mainittuja tietoja sekä asiakastilin tietoja, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi ja henkilötunnuksesi. Oikeusperusta GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta. Lisäksi, jos olet hyväksynyt tällaisen käsittelyn, GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta. Tätä tarkoitusta varten käytämme tietojasi erityisesti selvittääksemme

  • käyttäjätoimintasi aktiivisuuden
  • vieraillut tuotesivut
  • käyttämäsi hakusanat
  • vierailujesi kestoajat
  • IP-etäosoitteen
  • asiakasnumerosi
  • käyttäjänimesi ja täydellisen nimesi
  • yrityksesi
  • viimeisimmän kirjautumisesi
  • viimeisen toiminnon päivämäärän
  • kirjautumistesi lukumäärän

käyttäjäprofiilin luomiseen ja käyttäjän käyttäytymisen ymmärtämiseksi.

§ 6 Tietojen käsittelyn vastustaminen tai peruuttaminen

(1) Mikäli olet antanut suostumuksesi tietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa sen milloin tahansa. Tällainen peruutus vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyn sallittavuuteen sen jälkeen, kun olet antanut peruutuksen meille.

(2) Siltä osin kuin käsittelemme henkilötietojasi edunvertailun perusteella, voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Näin on erityisesti silloin, jos tietojesi käsittely ei ole välttämätöntä sopimusehtojen täyttämiseksi. Ilmoitamme asiasta aina toiminnon edellä olevassa kuvauksessa. Mikäli haluat vastustaa käsittelyä, pyydämme sinua esittämään syyt, joiden vuoksi meidän ei pitäisi käsitellä henkilötietojasi, kuten olemme tehneet. Perustellun vastustuksesi jälkeen tarkastamme tilanteen ja joko lopetamme tietojesi käsittelyn tai esitämme sinulle pakottavat lailliset syyt, joiden perusteella jatkamme käsittelyä.

(3) Luonnollisesti voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä mainostarkoituksiin ja tietojen analysointiin milloin tahansa. Mainonnan vastustamisesta voit ilmoittaa seuraavaan osoitteeseen: Schäfer + Peters GmbH, Zeilbaumweg 32, 74613 Öhringen, Saksa, puhelin: +49 (0) 7941 6094 – 0, faksi: +49 (0) 7941 6094 – 700, s-posti: datenschutz@schaefer-peters.com.

Lisää haluamasi määrä.